Tinder

Tinder

lauantai 14. helmikuuta 2015

Learn to Say Goodbye



Näin ystävänpäivän kunniaksi käsittelen tekstissäni Tinderistä poistumista – oli siihen syynä sitten elämänkumppanin löytyminen, totaalinen kyllästyminen tai mahdollisesti uuden ”tallennuksen” aloittaminen. Sovellus on ollut Suomessa pinnalla jo sen verran kauan, että luonnollista poistumaa on tapahtunut syntyneiden pariskuntien muodossa. Ajatelmiini haen insipiraatiota ystävieni bändin, Alexander in Parisin uuden ”Mirrored Minds”-albumin avauskappaleesta ”Learn to Say Goodbye.” Singlen musiikkivideoon pääset tästä.

Nights are light again,
and your feelings can deceive you once more.
I can take you out of here,
but I know it’s wrong.

Koska Tinderiä pidetään yleisesti ottaen kevyenä ja pinnallisena vapaa-ajan huvina, ei ajatusta ”Sen Oikean” löytymisestä pidetä välttämättä todennäköisenä. Asenteet saattavat muuttua ajan myötä, mutta ehkä vielä ”tavattiin Tinderissä”-tunnustus heitetään ilmoille hieman häpeillen. Mutta jos tällainen potentiaalinen kumppani sovelluksesta löytyy, poistetaanko koko profiili? Vai jätetäänkö Tinder pahan päivän varalle, odottamaan mahdollisia tulevaisuuden sinkkuaikoja? Ja onko korrektia ”pelata” Tinderiä enää seurusteluvaiheessa, koska siitä on tullut jo tapa?

So let me go
with all you ever wanted.
Better learn to say goodbye,
better learn to say goodbye.

Törmäsin aikanaan yhden Tinder-parini laittamaan hetkeen, jossa hän hehkutti elämänsä miehen löytymistä ja sovelluksen poistamista. Noin viikko ihannekumppanin löytymisestä ja julkisista hyvästeistä neiti kuitenkin teki paluun Tinderin maailmaan. Parempi onni ensi kerralla ja mahdollinen poistuminen hieman matalammalla profiililla?

So here we are again,
another love another war that you leave behind.
Feels like I lost the game,
but I know it’s right.

 Nykyisin ei ole päivääkään, etteikö vähintään yksi Tinder-pareista olisi poistunut. Syytä voi vain arvailla. Onko taustalla suhde, onko käyttäjä kenties loukkaantunut jostakin vai onko hän harrastanut vain yleistä karsimista? Paljon kylmempi tapa toimia taas on se, kun vasta matchiksi tullut ei-toivottu pari aloittaa heti keskustelun ja tästä panikoitunut käyttäjä deletoi lähestyjän surutta. Korrektimpaa olisi kieltäytyä kunniallisesti. Oli syy yksittäisen parin – tai koko Tinderin – poistamiseen mikä tahansa, voi sen tehdä tyylillä. Parempi oppia sanomaan hyvästit.

So let me go
with all you ever wanted.
Better learn to say goodbye,
better learn to say goodbye.


Alexander in Parisin muuhun tuotantoon pääset tutustumaan yhtyeen Facebook-sivulta



2 kommenttia:

  1. Tinderistä poistujien syitä on mielenkiintoista miettiä tosiaan. Allekirjoitan ton, että machien tippuminen on normaalia, mutta mielenkiintoista on se, ettei tiedä, lähtilkö match koko tinderistä vai vaan heitti mut pellolle. Kuitenkin joissakin tilanteissa syyn voi päätellä: (tällaisia on minulle tullut vastaan)

    1. Match poistuu, jonka kanssa ei ole pitkään aikaan jutellut -> Kiinnostusta ei enää löytynyt
    2. Match poistuu heti, kun keskustelu käy liian hyökkääväksi tai intiimiksi -> Helppoa on vaan poistaa toinen, niin ei joudu vastaamaan liian henkilökohtaisiin kysymyksiin
    3. Match poistuu tapaamisen jälkeen -> Tapaaminen on hoidettu, eikä ole tarvetta enää kommunikoida
    4. Match poistuu What's uppiin tai FB-keskusteluun siirtymisen jälkeen -> kätevämmät tietojärjestelmät menevät ohi Tinder-kommunikoinnista, eikä match koe tarvitsevansa Tinderin ominaisuutta, että näkisi, kuinka kaukana ko. ihminen on. (tai ei tajua että menettää tämän mahdollisuuden stalkata kontaktejaan)

    Mitä syitä minulla on ollut heittää Match pellolle:
    (ensinnäkin heitän hyvin harvoin ihmisiä roskiin)
    - Jos havaitsen, että minulla ei ole oikeasti mitään sanottavaa tälle matchille, enkä voi kuvitella tapaavani häntä eli suomeksi vetoavasta ulkonäöstään huolimatta osoittautuu käsittämättömän tyhmäksi
    - Jos en ole puhunut ihmisen kanssa puoleen vuoteen, enkä nytkään koe tarvetta (esim. asuu todella kaukana, koska olen matchannut ulkomaanreissullani, enkä aio mennä kohteeseen takaisin)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyvää pohdintaa ja erinomaisia pointteja! Onko vastaan tullut tilanteita, joissa sinut poistanut/koko tilin poistanut match olisi tullut uudestaan vastaan, uudestaan pariksi ja olisit kysynyt tältä, mikä oli syynä poistumiselle?

      Poista