Tinder

Tinder

torstai 29. tammikuuta 2015

Disney-Tinder, osa 2


Tässä vielä jatkoa Walt Disney-parodian ensimmäiselle osalle. Tällä kertaa Tinder terrorisoi Disneyn kaikkien aikojen ensimmäistä kokopitkää piirroselokuvaa sekä herättää ilmoille kysymyksen: voivatko lumoava kaunotar ja kammottava miesolento muodostaa toimivan suhteen digitaalisen maailman ulkopuolella? Disneyn satumaailmaan visuaalisin keinoin lukijat johdattelee toistamiseen siskoni.

Lumikki

Olipa kerran kaunis kuningatar, joka päivä toisensa perästä pyysi taikapeililtään vastausta kysymykseen: "Kerro kerro, kuvastin, ken on matcheissa mahtavin?" Niin kauan kuin peili vastasi turhamaisen hallitsijan pitävän Tinder-parimäärällään piikkipaikkaa, oli tämä tyytyväinen. Eräänä päivänä nuorempi ja kauniimpi Lumikki kuitenkin ohittaa matchien määrässä äitipuolensa kuningattaren, jolloin viimeksi mainittu suuntaa raivoissaan kostoretkelle.


Narsistinen kuningatar muuntautuu vanhaksi eukoksi ja naamioituneena tarjoaa Lumikille päivitettyä versiota Tinderistä. Päivitys kuitenkin kostautuu virukseksi ja poistaa kaikki Lumikin Tinder-parit – mukaan lukien juuri matchiksi tulleen prinssin. Järkyttyneenä Lumikki yrittää pelata Tinderiään uudelleen, mutta buginen sovellus tarjoaa lähialueelta yhteensä vain seitsemää erilaista partneriehdokasta, joista jokainen kostautuu kääpiöksi. 

Kaunotar ja Hirviö

Suuressa linnassa asustava komea prinssi on hyvin ylpeä, itsekäs ja kerännyt satoja – ellei tuhansia – matcheja kiiltokuvamaisella profiilillaan. Tinder on prinssille kuitenkin silkkaa pelailua ilman pienintäkään mahdollisuutta todelliseen rakastumiseen.

Eräänä päivänä prinssi kohtaa Tinderissä vanhan kerjäläiseukon, jonka kohdalla hän painaa surutta rastia. Kuinka ollakaan, vanha kerjäläiseukko onkin luonnossa kaunis haltijatar, joka kostoksi loihtii Tinderin prinssin saavuttamattomiin ja kiroaa tämän hänen luonnettaan muistuttavaksi hirviöksi. Vain jos prinssi oppii rakastamaan ihmisiä Tinderin ulkopuolella, taika raukeaa. Jos prinssi ei opi, joutuu hän elämään loppuelämänsä hirviönä.


Rakkaustarinan toinen päätähti, Belle, on kyllästynyt maalaiskylänsä Tinder-tarjontaan. Ainoa matchiksi kelvannut mies, Gaston, osoittautuu hänkin tyhjäpääksi, joka postailee jatkuvasti hetkiä milloin hauiksistaan, milloin rintakarvoistaan. Niinpä Belle suuntaa kokonaan uusille metsästysmaille, kauas nykyisestä tuppukylästä. Vastoin ennakkokäsityksiä ja todellisuutta vastaavia toimintamalleja, kaunotar rakastuu linnassa asustavaan hirviöön, saaden tunteisiinsa vastakaikua. Liekö syynä potentiaalisten vaihtoehtojen puute, sillä linnan muu aviomiesmateriaali koostuu mm. kynttilänjalasta ja kellosta.

Tähän loppuvat Disney-vertaukset, sillä oma mielikuvitus ei riitä keksimään teemoille moraalisia opetuksia tai riittävän selkeää linkkiä omaan projektiini. Ajatukset olisi muutenkin parempi suunnata konkreettisemmin kohti varsinaista aihetta. Lopuksi mainostan vielä, että jos haluat pysyä kärryillä uusimpien blogitekstieni julkaisuista, tykkää sivustani Facebookissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti